Petitie Kinderpardon

Delen:

Dit keer een kort blogje dat oproept tot actie, namelijk tekenen van een petitie. Niet zozeer omdat Jan Terlouw en Katja Schuurman, Henny Huisman en Gerard Spong de petitie al hebben ondertekend – alhoewel dat zeker bijdraagt aan het plezier waarmee deze actie gepaard gaat – maar gewoon vanwege het belang van de kwestie. Het belang van het  kind. Er wonen honderden kinderen in Nederland die hier volledig zijn geworteld maar die na minstens vijf jaar nog steeds geen verblijfsvergunning hebben. De petitie verzoekt om een wet en verblijfsrecht voor álle gewortelde kinderen in Nederland onder het motto ‘ze zijn al thuis.’

D66 en ChristenUnie hebben hun kiezers beloofd zich te zullen inspannen voor een verruiming van de regeling. Uit vrees voor de druk uit radicaal rechtse hoek willen VVD en CDA op het gebied van asielbeleid echter geen centimeter meebewegen. En waar in de vorige Tweede Kamer een meerderheid voor verruiming van het kinderpardon was, is die  meerderheid bij de laatste verkiezingen verdwenen. De regeringscoalitie wil de regeling van het kinderpardon dan ook laten zoals deze is.

Dat betekent dat de onbevredigende huidige praktijk gewoon wordt gecontinueerd, waarbij jaarlijks vele honderden aanvragen van kinderen worden afgewezen. Terwijl voorheen ongeveer de helft van alle aanvragen werd toegewezen, zijn er tussen mei 2013 en april 2016 van de 1360 ingediende aanvragen zegge en schrijve 100 toegewezen.

De petitie wil laten zien dat een zeer groot deel van de Nederlandse bevolking dit onaanvaardbaar vindt, ongeacht hun politieke kleur. Zoals in de petitie wordt gesteld: ‘Deze kids horen zich te stressen over hun schoolexamens, niet over of ze straks nog naar school kunnen. Ze horen te dromen van de toekomst, niet te vrezen door hun afkomst. Zij horen beschermd te worden, niet beschadigd.’

Teken via: https://actie.degoedezaak.org/petitions/ze-zijn-al-thuis

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *